Se Gävlebon Lovisa Pettersson berätta om utekontoret som hon kommer designa bakom Högskolan i Gävle för studenter och personal Foto: Neda Ameli/SVT

Gävlebon Lovisa Pettersson ska designa utekontor till högskolan

Uppdaterad
Publicerad

När Lovisa Pettersson studerade industridesign på högskolan växte intresset för möbler anpassade för kontorsarbete utomhus. Hon arbetar just nu med att ta fram en hel serie med utomhusanpassade möbler för studenter och lärare.

Bakom Högskolan i Gävle finns två stora gräsområden. Här planerar Lovisa Pettersson för att skapa en bra arbetsmiljö för både elever och lärare på campus. 

– Det finns en kolossal mängd olika utomhusmöbler, men det finns inte något som är designat för att man ska kunna jobba flexibelt. Vi förstod inte då hur stor efterfrågan det var, utan vi har insett det nu. Speciellt efter pandemin, säger Lovisa Pettersson.

Gävleborg – Högskolan i Gävle

Arbetet är igång

– Jag vet fortfarande inte vad detta kommer att landa i, men det ska utvecklas under hösten och prototypen kommer att utvecklas under våren 2022. Det är planen och det känns så roligt, säger Lovisa.

Se en av Lovisas designade utomhusmöbler i klippet och hör henne berätta om det planerade utomhuskontoret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Högskolan i Gävle

Mer i ämnet