Gävleborna trivs vid nya badet

Uppdaterad
Publicerad

I lördags var det invigning av det nya badet i Boulognerskogen. När sommarvärmen nu kommit till stan är det många Gävlebor som söker sig dit för ett dopp.

Planerna på ett stadsbad i Gävle har funnits länge. Redan 2007 började det pratas på kommunen om en ny badplats i centrala stan och sedan 2008 har det jobbats för att förbättra vattenkvaliteten i Gavleån.

I höstas började byggandet och i förra veckan togs alltså det första doppet. Och Gävleborna verkar uppskatta sin nya oas.

”Längtat i 40 år”

En av dem som fanns på plats under fredagsförmiddagen var Madeleine Kastberg som numera bor i Täby men är i Gävle på semester.

– Jag är uppvuxen här och har längtat efter ett bad i Boulognern i nästan 40 år och nu kan jag åka hit med mina barn så det är jättekul, säger hon.

Kallt badvatten

En annan som trivdes i solskenet och värmen var 8-åriga Junie Mattsson som kommit till badet med sin mamma, morbror och storebror.

– Det är roligt här men det är ganska kallt i vattnet, säger hon.

Och får medhåll av Hedvig Blom som besökte badet för tredje gången.

– Jag gillar verkligen det här badet och tycker att det är jättebra stämning här. Vattnet är svalkande men det är skönt, särskilt sådana här varma dagar är det bara skönt att det är lite kallt i vattnet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.