Det är i de här höghusen med lyxbostäder i Stockholm som Gävleföretaget varit entreprenör. Foto: Janerik Henriksson/TT

Gävleföretag tvingas betala miljoner efter misslyckat arbete i lyxbygge

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag i Gävle tvingas betala 7,3 miljoner kronor till ett fastighetsbolag i Stockholm sedan man förlorat en tvist i domstol.

Bakgrunden är de entreprenadkontrakt som parterna tecknade 2017 kopplat till bygget av den exklusiva Norra Tornen-bygget i Stockholm. När det östra huset invigdes visade det sig att ett flertal lägenheter ha fukt- och vattenskador som parterna sedan dess har tvistat om.

Motpartens rättegångskonstnader

Gävleföretaget stämde fastighetsbolaget för obetalda fakturor kopplat till arbetet. Fastighetsbolaget svarade med ett motkrav på förseningsviten och självrisker efter avloppsläckage och vattenskador.

Tingsrätten gick på fastighetsbolagets linje och Gävleföretaget tvingas nu betala 7,3 miljoner i ersättning samt stå för fastighetsbolagets rättegångskostnader på över 3,3 miljoner kronor. Till det kommer även företagets egna rättegångskostnader.

Domen kan överklagas till hovrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.