Efter att Brynäs fått lämna SHL vill nu Gävle kommun och kommunalrådet Åsa Wiklund Lång (S) förhandla om avtalen med klubben. Foto: SVT

Gävle kommun förhandlar om avtalen med Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Gävle kommun kommer den här veckan att träffa Brynäs för att inleda en diskussion om att förhandla om avtalen med klubben eftersom herrlaget har fått lämna SHL, den högsta hockeyserien. Det här berättar P4 Gävleborg.

– Det handlar inte om att straffa Brynäs, utan att förutsättningarna har förändrats och då pratar man om hur vi ska samarbeta framåt, säger kommunalrådet Åsa Wiklund (S) till radiostationen.

De avtal som man ska omförhandla är avtalet En bra start och elitsponsringen som är direkt riktad till dam- och herrlaget. Brynäs damlag spelar fortsatt i den högsta serien.

Nedan kan du läsa om SVT Gävleborgs granskning av Gävle kommuns miljoner till Brynäs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gävle kommun ger årligen 2,5 miljoner kronor till Brynäs för deras projekt ”En bra start”, som ska ge barn och unga en bra start på deras liv och karriärer. Här förklarar SVT:s reporter Hannes Nyberg varför miljonerna är problematiska. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.