Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap på Högskolan i Gävle, menar att man kan minska att anställda går in i väggen genom förebyggande åtgärder. Foto: Magnus Esser Bengtsson/SVT

Gävleprofessorn: Så motverkar du utmattningssyndrom

Publicerad

Antalet stressrelaterade sjukskrivningar växer, enligt färska siffror från Försäkringskassan. Men huruvida ökningen beror på att det är fler som drabbas eller om sjukskrivningstiden ökar, därom tvistar experterna.

– Det pågår en stor debatt om vad som ökar och inte ökar, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap på Högskolan i Gävle.

De som är i störst risk att drabbas av utmattningssyndrom är kvinnor i 30-årsåldern, särskilt inom vård- och utbildningssektorn. Och det beror, enligt professor Bergström på att de sektorerna har en hög ansamling med riskfaktorer. Riskfaktorer utgörs av höga krav, lågt inflytande över arbetet och att man inte får uppmärksamhet för sitt jobb. Sen är arbetslivet bara en pusselbit:

– Det är ofta i den åldern man har små barn hemma, med lämning och hämtning på förskola. Det är hela livspusslet som ska gå ihop, säger professor Gunnar Bergström.

Höga krav och små resurser

Han beskriver det som att vi lever i ett samhälle där vi har press på oss att prestera i en arbetsorganisation. Samtidigt är sektorerna skola, vård och omsorg i hög grad offentligt finansierade. Tillsammans med låga skatter gör det att bemanningen bantats och att alla vaktmästare och sekreterare försvunnit.

– Så bemanningen blir precis så att man hinner med det man ska göra, säger professor Gunnar Bergström.

Vårdapparaten och skolan förväntas fungera trots slimmad organisation. Resultatet blir väldigt pressat – man ska hinna med mycket på jobbet.

Klicka på videoklippet och hör professorns råd för att minska riskerna för utmattningssyndrom!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.