Foto: Fredrik Sandberg/TT/SVT

Vart tredje barn i Gävle hemma från förskolan

Uppdaterad
Publicerad

I Gävle kommun har frånvaron på förskolorna varit hög den senaste tiden. Förra veckan var hälften av alla barnen hemma. Nu är det drygt 30 procent som är hemma av olika anledningar.

Under tisdagen kom nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om att även barn i förskola och grundskola som är utan symptom ska nu vara hemma i minst sju dagar om någon i hemmet har covid-19.

Yngre barn har tidigare undantagits från reglerna, men nu verkar Folkhälsomyndigheten hörsammat kritiken från de olika lärarförbunden.

Coronaviruset i Gävleborg

I Gävle har frånvaron just på förskolorna varit hög den senaste tiden. Förra veckan var hälften av alla barnen hemma. Nu är det drygt 30 procent som är hemma av olika anledningar.

– Frånvaron handlar om flera olika saker, bland annat att barnen är sjuka, lediga eller att någon i hemmet är sjuk och att man då väljer att ha barnen hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet