Polisen bevakar utanför Gefle Dagblad som följd av ett bombhot. Foto: Roger Nilsson

Gefle Dagblad bombhotat

Uppdaterad
Publicerad

Gefle Dagblad bombhotades idag på förmiddagen då en anonym person ringde till polisen och krävde att en artikel om imamen Abo Raad genast skulle avpubliceras från Gefe Dagblads webbsida.

Polisen fick ett telefonsamtal vid 10.30 med ett hot mot tidningens redaktion. Hotet lämnades enligt polisen av en ung kvinna, som var upprörd över tidningens publicering av artiklar under veckan, och särskilt över den artikel som publicerades på torsdagen.

I denna beskrivs kopplingar mellan Gävles moské och våldsbejakande islamism. Gefle Dagblad har under en längre tid granskat Gävles moské och beskrivit kopplingar mellan moskén och radikal islamism.

Kvinnan talade om en bomb, men inte var den skulle vara placerad eller att den skulle detonera. Polisen uppger att man inte har någon misstänkt ännu. Telefonsamtalet ska nu analyseras.

Polis är på plats men har gjort bedömningen att det inte finns någon bomb i tidningens lokaler. Det här skriver GD.se.

Polisen bevakar huset där Gefle Dagblad har sina lokaler. Även en lokaltidning strax intill har informerats.

I en krönika har chefredaktören Anna Gullberg förklarat hur granskningen motiveras.

Polisen uppger att man har läget under kontroll och att det inte behövs någon utrymning av lokaler i området kring tidningens redaktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.