Vd:n på Nordanstigs bostäder entledigas nu av bolagets styrelse efter att han ska ha sålt bolagets bilar till anställda och till sin fru. Foto: SVT/Robin Herzog

Kommunala bolagets bil gick till frun – vd:n sparkas

Uppdaterad
Publicerad

Vd:n för Nordanstigs bostäder, Birger Tellin, entledigas nu av bolagets styrelse. Enligt ordförande Katarina Bylin så är det försäljningen av bolagets bilar som påverkat förtroendet för honom. 

Det var i förra veckan som Helahälsingland.se kunde avslöja att vd:n för det kommunägda Nordanstigs bostäder själv värderat, sålt och köpt bolagets bilar. Bilarna i fråga ska ha gått till såväl personal som hans fru utan att de först annonserats på den öppna marknaden.

– Som ett offentligt ägt och allmännyttigt bolag är det viktigt att Nordanstigs Bostäder har medborgarnas och hyresgästernas förtroende, säger Nordanstigs Bostäder AB:s styrelseordförande, Katarina Bylin.

Birger Tellin har tidigare sagt till SVT att han inte önskar kommentera uppgifterna.

Ny vd 1 februari

Nordanstigs bostäders styrelse träffades tidigare under veckan vid en extra styrelsestämma och fattade beslutet att man inte längre har något förtroende för Birger Tellin. Under tisdagen har även personal informerats. 

Styrelsen kommer att arbeta med att utse en ny tillförordnad vd från och med 1 februari.

Tidigare i veckan rapporterade även SVT om avslöjandet och då lät det så här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.