Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Glada Hudik-Pär blev Årets Eldsjäl

Uppdaterad
Publicerad

Pär Johansson, som varit ytterst drivande bakom Glada Hudik-teatern, fick under fredagskvällen motta priset som Årets Eldsjäl vid Svenska Hjältar Galan.

Det var för tionde året i rad är Svenska Hjältar Galan hölls och där personer som gjort något extra nominerats av svenska folket att få ta emot priset.

Motiveringen för årets eldsjälv löd följande:

”Ditt starka och outtröttliga engagemang för att hjälpa andra, och visa att kämpa för något som du tror på är väldigt, väldigt värt. Du står upp för alla människosr lika värde och rätt till ett meningsfullt liv. Du påminner oss alla om det fantastiska med att alla människor är unika.”

Anade ingenting

Enligt Aftonbladet, som är med och arrangerar galan, så anade inte Pär Johansson att han skulle få ta emot priset när prinsessan Sofia gick upp på scenen för att dela ut det. Han hade nämligen bjudits in som middagsgäst till jubileumsgalan och därför en smärre chock då strålkastarlampan föll på honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.