Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på hockeyträning och hör varför Glysishallen uppgraderas Foto: Lari Honkanen/SVT

Glysishallen rustar för Hudiksvalls HC i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls ishall Holmen Center kommer att byggas om för att motsvara standarden för Hockeyallsvenskan. Hudik Hockey har länge varit nära att nå den högre divisionen. Nu ska hallen bädda för detta genom en uppgradering. 

I nuvarande tappning går det in 1 200 besökare i Holmen Center. Det ska expanderas med ytterligare 300-400 platser i form av en ståläktare för bortapublik.

– För att nå upp till kraven från Svenska Hockeyförbundet så ska man ha en avskild del för bortasupportrar, säger Lars Stål, VD för Glysisvallen AB.

Besökande supportrar kommer att få en separat ingång, egna toaletter och en egen kiosk. Detta för att minska risken för bråk mellan hemma- och bortapublik. 

– I övrigt har vi redan uppfyllt de mesta av kraven från förbundet, säger Bo Gunnar Nilsson (S), ordförande i Glysisvallen AB.

Prislappen inte klar

I dagsläget består sittplatserna mest av bänkar och dessa ska förses med nedfällbara sitsar för en mer komfortabel upplevelse för publiken. Sedan tidigare finns det också planer på att bygga en restaurang i ishallen, med stöd av arenans sponsor Holmen.  

Den 11 oktober ska Glysisvallen AB och Hudik Hockey träffa representanter för Svenska Hockeyförbundet för att närmare stämma av vilka krav som måste tillgodoses.  

Vad det hela kommer att kosta i slutänden är inte klart, men Glysisvallen AB bedömer att de kommer att klara av kostnaderna inom ramarna för den ordinarie budgeten. Men skulle inte pengarna räcka, lovar kommunen att skjuta till medel, vilket P4 Gävleborg var först med att rapportera. 

– Idrottsfrågorna är en otroligt viktig fråga för kommunen, säger Adam Rydstedt (M) tillträdande kommunalråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.