Mellanstadieeleverna vid Gnarps skola i Nordanstigs kommun kan flyttas tillbaka efter sommarlovet. I videon berättar utbildningschefen i Nordanstigs kommun, Thomas Larsson vad kommunen har gjort för att förbättra arbetsmiljön i skolan. Foto: Janerik Henriksson/TT

Gnarpselever åter till sin skola efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Mellanstadieeleverna vid Gnarps skola i Nordanstigs kommun kan flyttas tillbaka i augusti. Det efter att kommunen nu har gjort flera åtgärder för att få bukt med problemen som varit på skolan.

I höstas flyttades runt 60 elever hastigt från skolan efter allvarliga arbetsmiljöproblem. Det handlade bland annat om den psykosociala miljön, då en stor andel elever med sociala och kognitiva svårigheter pressat den pedagogiska personalen. 

Gnarps skola kommer att få en ny rektor och utbildningschefen i Nordanstigs kommun Thomas Larsson, tror i det här fallet att det kan vara en lösning.

– Det är en stark och erfaren rektor och om vi får vi henne att trivas och stanna länge kan det här bli bra, säger han.

Alla elever vill inte återvända till skolan. Ett 10-tal föräldrar och elever säger till kommunen att de vill gå kvar i sin nya skola.

I videon berättar utbildningschefen i Nordanstigs kommun, Thomas Larsson vad kommunen har gjort för att förbättra arbetsmiljön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.