På tisdagen ska ett vittne frågas ut i rätten om vad man hört i anslutning till gården, som enligt åklagaren är platsen för mordet på Tova Moberg. Foto: SVT

Granne ska ha hört skrik – vittnar i mordrättegången

Uppdaterad
Publicerad

I rättegången om mordet på 19-åriga Tova Moberg hördes vittnen i rätten på tisdagen. Bland annat ska en granne ha hört skrik från gården, där den misstänkte 22-åringen enligt åklagaren ska ha begått mordet. Nedan kan ni läsa direktrapporteringen från dagen.

Det viktigaste i korthet från förhandlingen:

  • En granne till den misstänkte gärningsmannen berättar att han den aktuella natten för mordet hört ett skrik när han gick och lade sig. Fönstret var öppet. Grannen beskriver det som ett ”panikångest-skrik”. Han lyssnade men hörde inget mer.
  • Grannen gick inte till polisen förrän senare med sina iakttagelser. Han trodde inte att det hade betydelse, tills en anhörig på besök uppmanade honom att ringa polisen.
  • En ung kvinna som är bekant med den misstänkte vittnar. Hon berättar att hon hört av expojkvännen, den misstänkte, att Tova ska ha gått till gården och åkt bil därifrån med en utlänning. Han ska ha låtit stressad när hon frågat var Tova var.
  • En polis vittnar om att man åkte till den misstänkte på söndagen. Poliskollegorna noterar att dennes vänner berättar en alltför samstämmig berättelse, de känner att det inte stämmer. Ett vittne medger att de uppmanats av expojkvännen att berätta samma historia. Polisen tar in tre personer som varit på gården, för förhör på polisstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet