Den misstänkte gärningsmannen kan bland annat ha synts vid korsningen Norrtullsgatan-Källgatan eller mot Ulrika Eleonora-kyrkan. Foto: Google Earth

Ung man knivhuggen i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

På kvällen den 3 maj blev en man i 20-årsåldern knivskuren i ryggen på Norrtullsgatan i Söderhamn. Nu efterlyser man vittnen som kan ha sett den misstänkte gärningsmannen.

Enligt polisen så ska knivskärningen ha skett strax före klockan nio på kvällen. När polispatrullen som larmats till platsen kom i kontakt med den misshandlade och knivskurne mannen så hade han svårt att förklara vad som hänt. Han var skadad och fördes till sjukhus med ambulans – men var dock inte allvarligt skadad enligt polisen.

Söker vittnen

Nu går polisen ut och söker vittnen som kan ha sett en mörklädd person som sprang från Norrtullsgatan och i riktning mot Ulrika Eleonora kyrka, eller befann sig i närheten av korsningen Norrtullsgatan/Källgatan, den aktuella kvällen.

Brottet utreds som grov misshandel. Tips eller iakttagelser lämnas till polisen på telefon 114 14.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.