Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till skejthallen Gumpels och hör Emilio berätta vad det betyder för honom att ha fått en bräda. Följ också med fritidsledaren Hampus Hedberg in i verkstaden. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Hampus renoverar och skänker skejtbrädor: ”Man ser lyckan”

Uppdaterad
Publicerad

Barnfamiljer i Bollnäs som lever i ekonomisk utsatthet kan ha svårt att betala medlemsavgifter och utrustning till barnens idrottsintressen. Därför renoverar och skänker fritidsledaren Hampus Hedberg brädor till ungar som visar intresse för aktiviteten.

Det märks att Hampus Hedberg är en omtyckt fritidsledare på Solrosens IP. Flera gånger under SVT Gävleborgs intervju nickar och hejar han på nyfikna ungar som tagit sig hit efter skolan.

Solrosen viktig mötesplats

Barnen har han lärt känna under de två senaste somrarna när han jobbat som skejtledare på idrottsplatsen som utöver ramper även har fotbolls- och basketplan.

– Solrosen är ett ställe där det blir mycket personliga möten. Bland unga, bland äldre, man ser mötet mellan olika kulturer och man ser att det finns så mycket potential till att fler människor ska kunna mötas här, säger han.

Skänker bort brädor

Hampus Hedberg märker av att familjer på Gärdet i Bollnäs har det svårt ekonomiskt. Det har lett till ett initiativ där han och hans kollegor på fritidsgården Gumpels renoverar och skänker bort brädor till barnen.

– Man ser lyckan, att de har fått något som är deras egna, säger Hampus Hedberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.