Malena Ernman och Ingemar Dunker minns Jerry Williams. Foto: TT/SVT/Montage

”Han har betytt allt för rocken”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen kom beskeded om att rocklegenden Jerry Williams avlidit. Sandvikenmusikern Ingemar Dunker har spelat med Williams vid några tillfällen.

– Jättesorgligt, Sverige har förlorat en stor rockare, säger Ingemar Dunker.

Nyheten om Jerry Williams bortgång har skapat sorg i artistsverige. Sandvikenprofilerna Malena Ernman och Ingemar Dunker minns sin kollega.

– Det var den mest generösa, riktiga, människa jag någonsin träffat. En ödmjuk, inlyssnande, fantastisk, empatisk person. En väldigt speciell människa, säger sångerskan Malena Ernman till SVT.

Jerry Williams 1942-2018

Dunker: ”Ett jäkla drag”

Även om Ingemar Dunker och Jerry Williams aldrig har turnerat tillsammans så har deras vägar korsats vid ett antal tillfällen. En gång var när Dunker kompade den amerikanske artisten Augie Meyers som besökte Stockholm.

– Jerry Williams hade lyssnat på konserten och hoppade upp och spelade med under en låt. Det var ett jäkla drag, säger Ingemar Dunker.

Dunker framhåller Jerry Williams stora betydelse för den svenska Rock'n'rollscenen.

– När det var disco och pop fortsatte han att köra 50-talsstil men i nyare tuffare tappning. Det är tack vare honom som stilen levde vidare. Det ska han ha cred för, säger Ingemar Dunker.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jerry Williams 1942-2018

Mer i ämnet