Rookie i riksdagen – Viktor Wärnick tar plats på måndag

Uppdaterad
Publicerad

På måndag börjar en ny fas i Viktor Wärnicks liv när han tar plats i Sveriges riksdag. Vi pratade litet med den moderate riksdagsdebutanten från Söderhamn inför uppdraget.

– Jag är 27 år och är född och uppvuxen i Söderhamn. Jag bor här tillsammans med min sambo och min son och har varit politiskt aktiv i ganska många år. Så presenterar länets nye riksdagsledamot sig själv.

Åtta år i kommunfullmäktige

Och trots sin relativt unga ålder har Viktor Wärnick redan hunnit med åtta år i Söderhamns kommunfullmäktige. Men nu går han vidare mot nya uppgifter när han på måndag börjar arbeta som riksdagsledamot.

Flera riksdagsledamöter från Söderhamn

Söderhamn har faktiskt fler röster i riksdagen. Sedan tidigare sitter socialdemokraternas Åsa Lindestam där. Och även om hon formellt representerar Kalmar län så kommer också sverigedemokraternas riksdagsledamot Christina Östberg från Söderhamn. Och nytillskottet hoppas kunna bidra till att göra skillnad för staden och länet.

– Jag hoppas alla söderhamnare och gävleborgare kan arbeta gemensamt för det som är viktigt för länet

Ansvarstyngt och ansvarsfullt

Med villken känsla sätter du dig på tåget för att åka ner till Stockholm?

– Det kommer kännas väldigt kul och spännande för egen del men också allvarstyngt och ansvarsfullt att vara riksdagsledamot i den här turbulenta tiden, avslutar Viktor Wärnick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.