• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Öhlund, som tillsammans med fotograf Jan-Peter Eriksson dokumenterade skyfallen i Gävle, ser tillbaks på dagen då Gävle vaknade upp under ytan. Foto: SVT

Skyfallen i Gävle – han var SVT:s första reporter på plats: ”Jag har inte varit med om något liknande”

Publicerad

Det har gått ett år sedan Gävle lamslogs av historiska skyfall och översvämningar. Reporter Anders Öhlund och fotograf Jan-Peter Eriksson var SVT:s team först på plats den morgonen. I klippet ovan berättar Anders Öhlund vad han minns om den minst sagt händelserika och intensiva arbetsdagen.

Källare fyllda med vatten. Vägar som rasat. Kollektivtrafik som helt ställts in. När Gävle vaknade upp var stora delar av staden lamslagen av översvämningar. Här får du en snabb tillbakablick på hur det var och såg ut den 18 augusti 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet