Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter en spännande avslutning kunde svenska supportar jubla på sportbaren i Gävle när Sverige avancerade till semifinal i fotbolls-VM. Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

Häng med på lokal när Sverige säkrade semifinalplatsen i fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen avgjordes kvartsfinalen mellan Japan och Sverige på Nya Zeeland. Och även om matchen spelades på en ovanlig tid i Sverige hade många sökt sig till en av Gävles sportbarer.

Det blev spännande till slut efter att Japan reducerade till 2-1 i slutet av matchen. Men Sverige lyckades hålla undan och avancera till semifinal mot Spanien.

– De är helt fantastiska, säger Lotta Åhlén.

När segern var bärgad spelades ”När vi gräver guld i U.S.A” i högtalarna. Men den här gången är det damlandslagets tur att gräva.

– Nu levererar de ju bättre än herrlandslaget så nu är det liksom de som står på piedestalen, säger Tommy Westby som driver sportbaren.

I klippet besöker vi sportbaren under dramatiken när kvartsfinalen avgörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.