Linus Söderström med SM-pokalen efter finalvinsten mot Brynäs Foto: Mikael Fritzon/TT

Här är Brynäs ursäkt till HV-målvakten

Publicerad

Efter SM-finalen mellan Brynäs och HV71 sa HV-målvakten Linus Söderström att han fått kränkande kommentarer av spelare i Brynäs. Nu har klubben gått ut med en offentlig ursäkt till HV-målvakten.

HV-målvakten Linus Söderström är diagnostiserad med Aspergers syndrom. Efter den sista finalmatchen i lördags berättade Söderström för Expressen att spelare i Brynäs kallat honom ”särbarn”. Brynäs lovade att ta reda på vad som hänt. Och nu ber klubben Söderström om ursäkt. Såhär skriver Brynäs klubbdirektör, Johan Stark, i ett uttalande på klubbens hemsida:

”Vi kan konstatera att en av våra spelare har gått över gränsen med vad man säger och inte säger på isen. För det vill vi i Brynäs IF och Brynässpelaren ge Linus Söderström en uppriktig ursäkt för det han har fått uppleva. Linus är en fantastisk målvakt och en person som förtjänar all respekt.”

Spelaren hålls anonym

Brynäs vill inte gå ut med vilken spelare det rör sig om och vilka konsekvenser det kommer få.

”Efter samtal med flera av våra egna spelare och Linus Söderström kan vi konstatera att gränserna för vad man säger på isen inom SHL måste diskuteras inom ligan. Alla vill vinna, men det får inte ske till vilket pris som helst.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.