Här bryter sig tjuvarna in i spelbutiken. Se hur snabbt inbrottet är över. Foto: Butikens övervakningskamera

Här bryter sig tjuvarna in i spelbutiken i Bergsjö

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot midsommaraftonen vaknade Pontus Öhman av vaktbolaget som ringde och meddelade att inbrottslarmet har utlöst i spelkiosken i Bergsjö. Pontus hann driva kiosken i en månad innan första tjuvarna kom på besök.

Strax efter klockan 03 natten mot midsommarafton gick larmet till vaktbolaget som i sin tur meddelade kioskägaren Pontus Öhman.

– Jag åkte dit direkt, polisen och vaktbolaget kom strax efter, säger Pontus Öhman till SVT.

Tog över butiken för en månad sedan

Det har gått en månad sedan han tog över spelkiosken med drömmen om att kunna bo och arbeta på glesbygden. Känslan han får är att inbrottstjuvarna visste vad de gjorde, endast tobak saknas och på övervakningsbilderna är gärningen över på bara några minuter.

– De måste ha rekat. Kylen var full med tobak, jag hade precis fått leverans, säger Pontus Öhman.

Under natten har tjuvar brutit sig in i en spelbutik i Bergsjö. Larmet inkom till polisen tjugo över tre. På övervakningsbilderna syns hur tillgreppet är över på knappt tre minuter. Polisen har spanat i området men ännu finns inga uppgifter om några gripna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.