Polisens tekniker söker i vattnet. Foto: SVT

TV: Här hittade polisen kroppen

Uppdaterad
Publicerad

Sent i natt meddelade polisen att man hittat en kropp under sökandet av 19-åriga Tova Moberg som försvann i helgen. Bilder från gården vid vattnet visar hur polis och kriminaltekniker undersöker platsen.

Kroppen hittades vid en sjö några kilometer söder om Hudiksvall. Det är platsen där Tova senast ska ha setts vid liv. 

Kriminaltekniker har arbetat vid sjön, i närheten av ett båthus, sedan 8-tiden imorse.

Fallet Tova Moberg

Den formella identifieringen av kroppen är ännu inte klar. Dykargruppen som varit på plats avslutade sitt arbete vid lunchtid.

LÄS MER: Tova, 19, hittad död, bekräftar åklagaren

SVT Nyheter har flugit med drönare över sökområdet – en gård i ett skogsparti vid vattnet några mil från Hudiksvall. Foto: SVT

Sedan tidigare sitter tre personer anhållna i samband med Tovas försvinnande, misstänka för människorov. Den rubriceringen har inte ändrats, sa åklagare Karolina Lindcrantz till SVT Nyheter under förmiddagen.

LÄS MER: Detta har hänt – försvunna 19-åringen

Polisen har inte velat säga vilken koppling de anhållna har till den försvunna kvinnan eller varför polisen tror att ett brott kan ligga bakom hennes försvinnande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet