Foto: Arkivbild från TT

Hofors i toppen och Nordanstig i botten när länets bästa skolkommuner rankas

Uppdaterad
Publicerad

Det är högt och lågt i länet när Lärarförbundet för 18:e året i rad rankar Sveriges bästa skolkommuner. Hofors placerar sig på plats tio medan Nordanstig placerar sig på plats 289 av totalt 290 kommuner.

Årligen rankas länets kommuner för deras skolklimat av Lärarförbundet. Hofors placerar sig bland de tio bästa kommunerna i landet. Även Ovanåker placerar sig högt och återfinns på en 15:e plats.

Ljusdal hamnar i år på plats 126. Och Gävle faller återfinns på plats 255.

Nordanstig placerar sig näst lägst i Sverige på plats 289.

Bästa skolkommunen rankar inte enskilda skolor eller lärare. Lärarförbundet tittar istället hur de olika kommunerna satsar på bland annat lärartäthet, löner, meritvärden och antal godkända elever.

*I en tidigare version av texten jämfördes 2019 års resultat med 2018. Lärarförbundet uppger dock att parametrarna förändras inför varje rankning och att en jämförelse därför inte går att göra. Det har korrigerats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer