Platsen har spärrats av och alla arrangemang under kvällen har ställts in efter den tragiska händelsen. Foto: SVT. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Högtalare föll från scen i Bollnäs – pojke allvarligt skadad

Publicerad

En 11-årig pojke cyklade när 250 kilo tunga högtalare föll över honom. Pojken klämdes fast och skadades allvarligt.
– Han är vid liv, men läget är instabilt, säger jourhavande chefsläkare på Akademiska i Uppsala.

Händelsen i Bollnäs inträffade under måndagseftermiddagen. Larm om olyckan kom in vid 14.05, uppger Mikael Hedström, presskontakt vid polisen i Gävleborg.

Det är en elvaårig pojke som cyklat och då fått högtalaren över sig.

”Illa skadad och medvetslös”

– Pojken klämdes fast under högtalaren. Han var illa skadad och medvetslös enligt patruller på plats, säger RLC-befäl Mats Länn vid region mitt.

– Det var rörigt och kaotiskt på platsen. Jag tror inte att han kunde ta sig lös på egen hand, jag antar att man fick lyfta bort högtalaren, fortsätter han.

Polisen har spärrat av en stor del av Brotorget, där arrangemanget Grillnatta pågår, för att utreda olyckan. Enligt ett vittne som SVT talat med har polis på plats efter olyckan sagt att högtalaren väger 250 kilo. Kvar på platsen står pojkens cykel med demolerat framhjul.

Vägde 250 kilo

Den skadade pojken fördes till sjukhus med ambulans. Pojkens föräldrar finns också med på sjukhuset, enligt Mikael Hedström. Enligt region Gävleborg är pojken kritiskt skadad. Han fördes vidare med helikopter till Akademiska i Uppsala.

Vid 21.20 meddelade sjukhuset att pojken vårdas på intensivvårdsavdelningen.

– Han är vid liv, men läget är instabilt. Jag kan inte säga så mycket mer. Jag vet inget om skadorna, säger Mikael Köhler, jourhavande chefsläkare på Akademiska.

Uppträdanden ställs in

En förundersökning har inletts och polisen rubricerar händelsen som grovt vållande till kroppsskada. Alla arrangemang på Brotorget, i samband med pågående Grillnatta, ställs in under eftermiddagen och kvällen, meddelar arrangörerna.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högtalarolycka i Bollnäs

Mer i ämnet