Hopp och studs när kulturskolan i Gävle bjuder in till cirkus

Publicerad

På Fjärran Höjderbadet var det flertalet som hoppade, cyklade och hängde när kulturskolan anordna prova på cirkus.

Under sommarlovet finns det en mängd olika gratisaktiviteter att göra runt om i Gävle kommun, bland annat så kan man prova på cirkus på Fjärran Höjderbadet. En hel vecka kommer Kulturskolans cirkuspedagoger finnas på plats för att låta den som vill prova på en mängd olika cirkuskonster.

– Det här gör vi för att vi vill nå ut till fler och för att gävleborna ska få chansen att testa på cirkusverksamheten som vi har på kulturskolan, säger Ibrahim Tunc, cirkuspedagog på Kulturskolan.

Kulturskolan kommer även under sommarlovet att vara i andra stadsdelar runt om i Gävle, för att man vill ge de som inte kan ta sig till olika stadsdelar chansen att också få delta och prova på.

– Utöver det här så brukar vi också anordna läger med vår verksamhet, säger han.

Prova på cirkusen var uppskattad bland det besökare som var på plats under Kulturskolans första prova på dag som kommer på gå under hela veckan på Fjärran höjderbadet. Edwin Ericsson och hans bror Hjalmar testade på det mesta som fanns på plats, bland annat enhjuling och hinderbana. 

– Det roligaste var att få hoppa hinder, eller göra kullerbyttor, säger Edwin Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.