Kommunchef Bengt Friberg har satt kommunen i beredskap. Foto: TT/Arkiv

Hudiksvall förbereder sig för snökaos

Publicerad
Hudiksvalls kommun har beslutat att stänga flera verksamheter under torsdagen till följd av det intensiva snöoväder som väntas komma.

SMHI har gått ut med en klass 2-varning för delar av Gävleborg. Det väntas vara ett mycket besvärligt väderläge med stora snömängder och kraftig blåst. Sedan tidigare har SVT berättat att Nordanstigs kommun kommer att hålla skolorna stängda under torsdagen. Nu meddelar även Hudiksvalls kommun att man stänger del av sin verksamhet. Detta för att väderprognosen säger att det kan komma 30-50 centimeter snö och lokalt kan det komma uppemot 70 cm.

Skolorna stänger

Kommunens skolor har med anledning av detta ställt in den ordinarie undervisningen inom grundskolan och gymnasiet.

– Vi uppmanar alla som har möjlighet att hålla sina barn och ungdomar hemma. All skolskjuts är inställd och även reguljär kollektivtrafik kommer sannolikt att ha problem, säger kommunchef Bengt Friberg, i ett uttalande på kommunens hemsida.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer