Hudiksvalls HC i playoff mot Piteå HC på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, den 5 mars spelar Hudiksvalls HC den första av tre playoff-matcher mot Piteå HC och det sker på hemmaplan. Laget är därmed ett steg närmare målet på den snåriga vägen mot Hockeyallsvenskan.

Seger med 4–0 mot Köping. Så slutade det när Hudiksvalls HC vann en avgörande playoff-match den andra mars. I kväll väntar playoff mot Piteå. Vinner HHC två av tre matcher är man vidare i playoff nummer tre och vinner man där väntar spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Det finns hopp om att ta sig dit, men laget har aldrig tagit sig längre än steg två av totalt tre.

– Vi kan gå ganska långt men vi kan även åka ut ganska tidigt. Att sträva framåt psykiskt och fysiskt är inte lätt, Lars Lövblom, HHC:s tränare.

Uppslutning

När SVT är på plats i Glysisvallen den 5 mars är det omkring fem spelare på isen som värmer upp och läktarna gapar tomma. Men på kvällen förväntas omkring tusen personer komma för att se den viktiga matchen. Lukas Byhlin är back i HHC och en av spelarna på isen under tisdagsförmiddagen.

– Vi har en bra känsla i gruppen från när vi vann mot Köping här i två raka matcher, säger han.

Även Lars Lövblom ser positivt på den stundande matchen, där Piteå valde HHC över Troja/Ljungby som sitt motstånd i playoff.

– Det skulle vara väldigt bra om det här laget kunde ta ett steg till, jag tror vi är mogna för det, säger Lars Lövblom.

Hör vad Hudiksvalls HC:s tränare och spelare har att säga inför matchen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.