Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Politikern Sven Bergström Trolin (C) har polisanmälts efter att ha plockat med sig fönster från återvinningscentralen i Hudiksvall. Foto: SVT

Tog bortkastade fönster från återvinning – politiker från Hudiksvall polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets Sven Bergström Trolin, ersättare i Hudiksvalls kommunfullmäktige och tidigare riksdagsledamot, har polisanmälts. Han tog två fönster från återvinningen på Ulvberget. Bergström Trolin menar att polisanmälan gjorts av hans politiska motståndare.

Det började med att Sven Bergströms fru fick tillåtelse av en person på återvinningscentralen att få hens fönster innan de slängdes. Bara ett av dem fraktades bort för att det saknades mer plats i bilen. När Sven Bergström återvände till återvinningscentralen hade resten av fönstren kastats i containern och därmed blivit Hudiksvalls kommuns egendom.

– När något slängts i en container är det kommunens egendom och om man tar något är det stöld, säger Pär Norberg, avfallschef på tekniska nämnden i Hudiksvalls kommun.

”De vill komma åt mig”

Sven Bergström Trolin tog med sig två fönster som låg i containern i alla fall, men när han kom tillbaka för att hämta ett till stoppades han av personal som upplyste honom om att det är otillåtet att ta föremål som lämnats i containrar.

Han erkänner att han tagit fönstren från containern och att han gjort det för att bidra till återvinning och återanvändning. Bergström Trolin menar att han polisanmälts av politiska motståndare som vill sätta käppar i hjulen för honom.

– Det finns de som vill komma åt mig, jag är ganska vass i debatten i kommunfullmäktige ibland, och då försöker man på olika sätt, säger Sven Bergström Trolin.

Starta klippet ovan för att höra vad Sven Bergström Trolin har att säga om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer