Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Staffan och Lena Michelson bor i ett hus specialdesignat för deras intressen, ritat av deras dotter Hanna Michelson Foto: SVT

Deras villa i furu inspireras av Hälsingegårdarna – nu nomineras huset i Bollnäs till Träpriset

Uppdaterad
Publicerad

Vid Voxsjön har Lena och Staffan Michelson slagit sig till ro i ett nybyggt hus i furu. Men det är inte vilken kåk som helst. Arkitekten är dottern Hanna Michelson. Designen inspirerad av världsarvet Hälsingegårdarna – och Lenas och Staffans liv.

Huset är designat efter Hälsingegårdarnas fyrgårdar, där varje del har sin funktion. Det är bara en av flera traditionella tankar som förenats med den senaste arkitektkunskapen som finns inneboende i huset.

Hanna Michelson har ritat huset till sina föräldrar, Staffan och Lena Michelson, efter deras liv och intressen. Lena är keramiker och konstnär, Staffan advokat och musiker. Nu nomineras deras hus till Träpriset.

Följ med på en visning i deras hem och privata sfär i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.