Livsmedelsbutiken som brann ned i Järvsö. Foto: SVT/Robin Herzog

Ica: Målsättningen är att bygga en ny butik på orten

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kallade Ica-handlaren Magnus Hedin, räddningstjänsten och Ica centralt till presskonferens i Folkets hus i Järvsö för att prata om Ica Järvsös framtid. Där presenterade man bland annat ambitionen att det ska byggas en ny butik på orten. 

Det var för en vecka sedan som Ica Järvsö totalförstördes i en brand och det är många på orten som frågat sig var någonstans de ska handla nu. Ännu finns ingen lösning men Ica säger att man arbetar på det, det framkom vid en presskonferens som Helahalsingland.se direktsände.

– Målsättningen vi har är att det ska byggas en ny butik men när det kan bli av vet vi inte än. Det är saker som måste redas ut med myndigheter och försäkringar och annat, säger Kalle Fahllin, affärschef vid Ica Sverige. 

Huruvida någon provisorisk butik kommer att iordningställas eller inte är även det oklart.

”Ännu för tidigt”

– Vi tittar på lösningar oavsett om det är e-handel eller något annat. Det är ännu för tidigt att säga hur det blir, säger Kalle Fahllin. 

Under förmiddagen hade man möte med invånarna i Järvsö där de fick ställa frågor och Ica försökte ge de svar de kunde, även om de inte var många.

– Det är en stor tragedi det här, säger Magnus Hedin, ägare till butiken i Järvsö. 

Vid presskonferensen meddelade man också att det ännu inte är bestämt vad som kommer att hända med personalen som arbetade på Ica Järvsö. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.