Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ica-butiken i Järvsö brann ner till grunden.

Kraftig brand stoppar trafiken genom Järvsö – allmänheten uppmanas gå in

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en livsmedelsbutik i Järvsö sedan klockan sex på fredagsmorgonen. I ett viktig meddelande till allmänheten uppmanas folk i området att hålla sig inomhus.
– Vi måste nog betrakta byggnaden som totalförstörd, säger Peter Nystedt, insatsledare vid räddningstjänsten.

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen. Det började som kraftig rökutveckling ur skorstenen och taket men har nu övergått i höga eldslågor. Räddningstjänst från Bollnäs, Ljusdal och Järvsö är på plats.

Riksväg 83 genom Järvsö är avstängd på grund av rök och räddningsarbetet. Så Trafikverket vädjar till trafikanterna att välja andra vägar om möjligt.

Rökdykare fick utrymmas

Enligt räddningstjänsten har man varit inuti lokal med rökdykare i nästan två timmar men man har nu tagit ut dem därifrån eftersom det blev för varmt.

– Det är en ganska stor butik det här och en stor brandcell och många takstolar som man inte kan garantera att de bär upp, säger Peter Nystedt, insatsledare vid räddningstjänsten i Ljusdal.

Branden under kontroll

Vid 11.30-tiden så meddelade man att branden är under kontroll och att det inte längre finns indikationer på att den kan spridas.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand för att utreda om ett brott begåtts. En teknisk undersökning kommer under fredagen att genomföras när räddningstjänst är klar på platsen. Det är i nuläget oklart hur branden startade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Matbutiksbrand i Järvsö

Mer i ämnet