Den tillfälliga modulbutiken på 50 kvadratmeter slog upp dörrarna den 18 februari och är planerad att finnas till så länge som den stora butiken är under uppbyggnad. Foto: Marcus Määttä/SVT Gävleborg

Här öppnar obemannad butik tillfälligt – ska täcka upp livsmedelsbehovet i Järvsö

Publicerad

Medan Magnus Hedins matbutik och gamla livsverk åter byggs upp i Järvsö kommer han att sköta om en obemannad matbutik på 50 kvadratmeter som ryms i två containrar – precis bredvid byggarbetsplatsen. Där ska Järvsöborna kunna köpa det viktigaste och därmed slippa åka till Ljusdal och handla.

Den 18 februari slogs dörrarna upp till matbutiken som kräver bank-ID för att komma in och där köpen sker digitalt via exempelvis Swish. Magnus Hedins tanke är att butiken med omkring 900 artiklar ska vara en handelsplats på orten – så att invånarna inte behöver resa till Ljusdal för att handla livsmedel.

– Det känns roligt att öppna butiken för nu är man tillbaka i gängorna igen så att vardagen blir ungefär det den var, säger Magnus Hedin.

Matbutiksbrand i Järvsö

Betalning med kort eller mobil

Hur man ska lyckas nå äldre personer i Järvsö som inte använder Bank-ID, Swish och andra digitala betalmedel är dock en fråga som återstår.

Ta reda på mer om hur den nya butiken fungerar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matbutiksbrand i Järvsö

Mer i ämnet