Livsmedelsbutiken i Järvsö byggs upp igen efter branden förra året. Se delar av butiksbygget och hör en rörd och förhoppningsfull Magnus Hedin genom att starta klippet. Foto: Lari Honkanen/SVT

Järvsös enda livsmedelsbutik tar form – ett år efter branden

Publicerad

Nu håller Järvsös enda riktiga livsmedelsbutik på att byggas upp igen efter fjolårets brandkatastrof. Ingen vet hur branden startade men många anser att butiken är saknad.

Livsmedelshandlaren Magnus Hedin blir tårögd när han visar upp de nya lokalerna som håller på att byggas.

– Det har varit ett tufft år, säger Magnus Hedin.

Matbutiksbrand i Järvsö

Klockan var halv sex på morgonen den 23 oktober när Magnus Hedin väcktes av vaktbolaget. En stund senare ringer en vän och berättar att det ryker från butiken. När brandkåren kommer fram är allt redan övertänt.

Viktiga uppgifter gick upp i rök

Butiken brinner ned till grunden och med branden försvann Järvsös enda livsmedelsbutik. Men branden tog inte bara själva bygganden, i branden försvann också all administration som ekonomiska uppgifter och personaluppgifter.

– Allt var borta. Det fanns ingenting kvar, säger Magnus Hedin.

Nu håller en ny butik på att ta form där den gamla stod. Om allt går enligt planerna ska den stå färdig den 2 februari.

Se delar av butiksbygget och hör en rörd och förhoppningsfull Magnus Hedin i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matbutiksbrand i Järvsö

Mer i ämnet