Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hans-Olof Jonsson och Susanne Stens var två av många som köpt biljetter för att stötta Emma Schols och hennes familj i Edsbyn. Foto: SVT

Idag hyllas Emma som räddade sina sex barn ur elden i Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Emma Schols räddade sina sex barn ur den brinnande villan i Edsbyn i september och vårdades länge för svåra skador. Många har sedan dess engagerat sig i familjens öde. I dag hyllas Emma i Alfta ishall, med bland annat välgörenhetsmatch – och biljetterna blev snabbt slutsålda.

– Den som står längst fram i kön har varit på plats sedan halv fyra i dag, säger SVT:s reporter Arvid Jansson.

17.30 var det nedsläpp i Playing for Emma en välgörenhetsmatch i Alfta ishall som arrangeras av Christer Johansson.

Villabranden i Edsbyn

– Jag kände direkt att jag ville hjälpa till, säger Christer Johansson i en tidigare intervju.

Fick svåra brännskador – återhämtade sig

Chocken var stor i Edsbyn, efter den villabrand i september, som lämnade sexbarnsmamman Emma Schols med svåra brännskador över hela kroppen. I dag, fem månader senare, är Emma på bättringsvägen och läget är mer stabilt, berättar hennes mamma Maria Schols i en tidigare intervju med SVT.

Många har engagerat sig i familjens öde – några dagar efter branden startades en insamling, där pengarna skulle gå till familjen. Efter ett par veckor hade man samlat in 400 000 kronor, och sluttiden för insamlingen förlängdes, då det strömmade in pengar.

Emma är också nominerad till Årets livräddare i Aftonbladets Svenska hjältar-gala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet