Flickorna som ska ha fått nakenbilder skickade till sig har varit mellan 12 och 17 år gamla när det hände. Foto: Janerik Henriksson/TT

Idrottsledare i Gävle misstänks ha skickat nakenbilder till barn – åtalas för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten 2020 slog flickor i en idrottsföreningen i Gävle larm till sportchefen om att en manlig ledare betett sig illa. En polisanmälan gjordes och nu åtalas ledaren för sexuellt ofredande mot elva flickor.

– Åtalet gäller att ledaren har skickat bilder där han varit naken, så kallade ”dick pics”, till målsägandena, säger Annika Hessel, åklagare.

Händelserna ska ha inträffat mellan 2014 och 2020 och i alla fall utom ett har offren varit mellan 12 och 17 år gamla. Den elfte målsäganden är en kvinna som var 23 år gammal när hon misstänks ha ofredats sexuellt. I det fallet ska det ha skett fysiskt.

– Han ska ha berört henne på brösten, säger Annika Hessel.

Den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern, fick sluta som ledare i idrottsföreningen i höstas. Han nekar till brottsmisstankarna och är enligt åklagaren ostraffad sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.