Iggesund om det hemliga samarbetet med Apple

Uppdaterad
Publicerad

Igår besökte Apples vd Iggesund Paperboard för att titta på tillverkningen. I dag berättar bruket besöket om det långvariga hemliga samarbetet med teknikjätten.

Det är sedan 2005 som bruket i Iggesund har tillverkat kartong till amerikanska Apple. Förra veckan fick man plötsligt reda på att bruket skulle få storbesök i form av vd Tim Cook. Och på torsdagen, landade han på flygplatsen i Sundvall och med ett följe av säkerhetsbilar tog han sig ner till Hälsingeskogarna och Iggesund.

– Det är ju lite speciellt absolut. Det tar en liten stund, men sen inser man ju ganska snabbat att han är en människa som alla andra, säger Johan Granås, hållbarhetschef Iggesund Paperboard.

TV: Se hela inslaget från Iggesund på SVT Play

Affärerna med teknikjätten har tidigare varit hemliga. Och att man nu får gå ut med samarbetet är viktigt.  

– Det är högt marknadsvärdet på det. Det är en viktig grej och viktigt för Iggesund och hela bygden, säger Johan Granås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.