Iggesunds IK:s styrelseordförande Ronney Olsson tror att Camp Igge kommer att börja dra in pengar inom ett par år och att den största delen av lånet kommer att kunna betalas av. Foto: SVT/Robin Herzog, Privat

Iggesunds IK om framtiden och ekonomin: ”Ska visa vad vi går för”

Uppdaterad
Publicerad

Hos Iggesunds IK (IIK) är man nöjd med att det första steget är taget att lätta på klubbens ekonomiska börda. Men det återstår ännu mycket jobb för att fila bort de röda siffrorna och fylla hallen med ett stadigt flöde besökare.

– Det finns en energi i föreningen som är positiv, en omstart är på gång, säger Ronney Olsson, styrelseordförande i Iggesunds IK.

Klubbens mål är att fylla hallen, betala tillbaka den största delen av tiomiljonerkronorslånet från kommunen som skrivs av med 500 000 kronor per år till 2024 och att satsa mer på marknadsföring åt rätt håll, vilket sägs vara söderut.

Värt att nämna är att IIK kan få hela lånesumman gratis i form av en avskrivning av lånet om de inte har nog med pengar för att betala kommunen i framtiden. Något som sticker i ögonen på flera andra klubbar i kommunen som anser att det rör sig om särbehandling.

Marknadsföring söderut

För att håva in pengar och få fler klubbar intresserade av inomhusarenan ska marknadsföringskrokarna kastas mot klubbar i Mälardalen enligt Ronney Olsson. Men hittills i år har det gått tungt på grund av covid-19.

– Pandemin kom och då var det sex läger som bokades av på några dagar, säger han.

Vad har skattebetalarna och Hudiksvalls kommun fått för de här 10 miljoner kronorna som började som ett lån?

– Man har fått en arena som skulle gått på 50 miljoner kronor om kommunen byggt den. Man kom ner i en summa på 30 miljoner kronor när den uppfördes. Och man har fått en arena som hela Hälsingland använder, säger Ronney Olsson.

Hör Ronney Olsson, styrelseledamot i Iggesunds IK, berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.