Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tony Greis från Ideella föreningen Forumgruppen Ovansjö-Storvik håller inte med kommunen om att Storviksbadet behöver läggas ner. Foto: SVT/Arvid Jansson

Ilska efter nedläggning av Storviksbadet: ”Det är en stor sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Storviksbadet kommer att läggas ner. Det saknas pengar för att göra de omfattande investeringar som kommunen anser behövs för att hålla badet igång. En extern utredning menar däremot att badet går att rädda.

Kultur- och fritidsnämnden i Sandviken tecknar inget nytt hyresavtal med tekniska kontoret som förvaltar Storviksbadet. Det kommer att innebära att badet läggs ner.

Enligt kommunen krävs investeringar för uppåt 25 miljoner för att hålla badet igång.

– De pengarna finns inte idag. Kultur-och fritidsnämnden har dessutom ett sparkrav i budgeten 2021 och då måste vi göra prioriteringar, säger Conny Grönberg (L), Kultur- och fritidsnämnden i Sandviken.

Extern utredning säger annat

Den ideella föreningen Forumgruppen Ovansjö-Storvik har gjort en egen utredning över vad som behöver göras för att hålla badet igång. Deras slutsats är att det inte behövs stora investeringar.

– Vi har tagit in företagare som arbetar med reningsverk och underhåll. Jag tycker kommunen har haft fel ingång i det här. Antingen ska det vara helt nytt eller så går det inte att driva – vi ser istället en mellanväg, säger Tony Greis, styrelsemedlem i Forumgruppen Ovansjö-Storvik.

Hör Storviksbor uttrycka sina känslor över nedläggningen i Klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer