Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En hemmamatch återstår för Edsbyn den här säsongen men fortfarande råder det delade meningar om hallens säkerhet Foto: SVT

Inför avgörandet – olika uppfattningar om säkerheten i Edsbyhallen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen spelar Edsbyns bandyherrar säsongens sista match i hemmahallen. Arenabolagets vd hävdar att arenan är säker medan kommunens byggnadsinspektör står fast vid bedömningen att hallen egentligen skulle hållas stängd.

Turerna kring bandyhallen i Edsbyn har varit många. För några veckor sedan bestämde kommunens bygg- och miljönämnd att hallen skulle stängas på grund av rasrisk.

Men beslutet ändrades några dagar senare då nämnden efter vissa åtgärder fattade beslutet att hallen kunde öppna igen.

Bandyhallen i Edsbyn

Byggnadsinspektören: ”Risk att någonting händer”

Men kommunens byggnadsinspektörer, som inte fattar beslut i det här ärendet, anser fortfarande att hallen borde vara stängd.

– Det finns en reell risk att någonting händer och då anser vi som myndighetspersoner att ingen ska vara i hallen, säger Fredrik Andersson som är byggnadsinspektör i Ovanåkers kommun.

Ingen oro hos arenabolagets VD

Samtidigt är bandylaget en vinst ifrån att ta sig till SM-final och under lördagen väntas storpublik när Edsbyn möter Västerås i säsongens sista hemmamatch.

– Jag ska inte titta på plats men det beror inte på hallen, utan andra saker säger Rigmor Danielsson som är en av dem vi träffar i centrala Edsbyn.

Per-Olof Uppegård som är verkställande direktör för arenabolaget vill inte medverka i någon regelrätt intervju men säger sig vara helt trygg med att arenan är säker.

I klippet berättar flera edsbybor om hur de tänker om bandyhallen och säkerheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandyhallen i Edsbyn

Mer i ämnet