Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons visar upp några av sina kollektioner till La Cage aux Folles Foto: SVT

Inför la Cage aux Folles – Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons hem har blivit syateljé

Uppdaterad
Publicerad

I januari kommer Lyriska sällskapet Gävleborg sätta upp föreställningen la Cage aux Folles i Gasklockorna. Men förberedelserna är i full gång och en hel del av arbetet sker i Lars-Åke Wilhelmssons hus i Furuvik.

Symaskinen går varm när SVT Gävleborg kommer på besök. Lars-Åke Wilhelmsson håller just på att avsluta arbetet med en ljusblå cape.

– Det här är en av öppningscaperna till la Cage aux Folles, då alla har olika enorma kreationer på sig. Men de har bara på sig de här i 47 sekunder innan de åker av och så har de fransklänningar under, berättar Lars-Åke.

120 kostymer ska sys

– Det är så roligt att få göra kostymer till en sådan här musikal som har mycket shownummer. När man som designer bara får breaka loss och det får vara litet kitschigt och för mycket.

Alla klädesbyten gör att det sammantaget behövs omkring 120 kostymer och eftersom han tagit på sig arbetet att sy alla kläder till föreställningen så har han att göra.

Spelar huvudroll och regisserar

Och som om inte det vore nog kommer han även att medverka själv OCH dessutom regissera.

– Det är nytt för mig. Inte nog med att jag ska spela ena huvudrollen och lära mig mitt så ska jag också veta vad de andra ska göra. Så veckan innan premiären kommer jag nog vara rejält stressad...

Babsan får korgen

Men rollfiguren Babsan kommer inte att medverka.

– Nej, Babsan kommer inte att vara med. Jag spelar för första gången en ny tant. Jag spelar en man som jobbar i en dragshow på la Cage aux Folles.

I klippet visar Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson några av sina kollektioner och berättar om arbetet med la Cage aux Folles.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer