• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör eleverna Liam Jacobsson och William Westin samt läraren Simone Idén Höglund berätta mer om mobilfri skoldagen på Iggesunds skola. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Inga mobiler eller protester – eleverna på Iggesunds skola fokuserar på annat

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna som går i årskurs nio på Iggesunds skola har haft en mobilfri skola från att de har gått i sexan.

– Vi är vana med att lämna in mobilerna när vi börjar och det känns mer tryggt och skönt att vi umgås och pratar med varandra istället, säger eleven William Vestin.

I förra veckan rapporterade vi om elevprotesterna på Läroverket i Hudiksvall mot att man nyligen infört en mobilfri skola. Bland annat utlöstes falska brandlarm.

På Iggesunds skola har de jobbat successivt med införandet av mobilfri skoldag för att göra övergången lättare för eleverna.

– Vi har märkt att eleverna mår bättre utan mobiler under skoltiden och blir mer sociala med varandra, berättar läraren Simone Idén Höglund.

I klippet ovan berättar läraren och eleverna mer om mobilfri skoldagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.