Flera enheter är på plats i Gävle där en ung man anträffats död på tisdagskvällen. Foto: Roger Nilsson

Man häktad för grovt skyddande av brottsling

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen för inblandning i mordet på Söder i Gävle i tisdags. Mannen häktades, mot sitt nekande, misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Totalt har två personer suttit anhållna av åklagare misstänkta för mordet. En av personerna har släppts. Den andre, en man i 35-årsåldern, är nu häktad för grovt skyddande av brottsling och narkotikabrott.

– MIn klient medger narkotikabrott, men nekar till skyddande av brottsling, säger advokat Melinda Darban som företräder den misstänkte mannen.

Häktad en vecka

Det var sent i tisdagskväll som en 27-årig man hittades mördad utomhus vid ett bostadsområde vid Kristinaplan i Gävle.

35-åringen häktas som skäligen misstänkt. Mannen kunde inte vara med på häktningen på grund av sjukdom, därför måste en ny häktningsförhandling till under nästa vecka. SVT har sökt åklagaren Birigtta Fernlund för en kommentar.

Det här berättar vittnet

På platsen där den mördade mannen hittades död brinner några ljus. Mordoffret vid Kristinaplan i Gävle hittades av en närboende som var på väg för att slänga sopor. Hör vår reporter Markus Dahlberg berätta i videon nedan om hur 27-åringen hittades.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.