Polisens tekniker på platsen. Foto: Mikael Johansson/SVT

Ännu ingen misstänkt för mordet i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ett 20-tal man som arbetar intensivt med att få klarhet i hur den 50-årige mannen kan ha bragts om livet i Bollnäs under helgen. Nu koncentrerar polisen sig till inre spaning för att för att kartlägga mannens sista tid i livet.

Polisen genomför just nu förhör med anhöriga och bekanta till den 50-årige mannen. Tekniker fanns under måndagen vid och i det hus där mannen hittades svårt skadad. Det arbetet är färdigt och avspärrningarna hävda. Vad den tekniska utredningen gett vill polisen inte kommentera. Inte heller vilka skador mannen hade när han hittades, säger presstalesman Mikael Hedström.

– Nej, det behåller vi för oss själva. Det skulle kunna förstöra utredningen om vi berättar det i det här läget. Vi har inte fått utlåtandet från rättsläkaren heller. Vi koncentrerar oss på att få tag i folk som rört sig i området, tittar på övervakningsbilder, tåg och bussar som kommit till Bollnäs, vi arbetar brett för att hitta öppningar, säger han.

Vill komma i kontakt med vittnen

Inga avgörande tips har hittills kommit in till polisen som lett utredningen åt någon riktning.

– Vi vill gärna komma i kontakt med människor som har rört sig i området från lördag och fram till söndag 18:30, då mannen hittades, säger Hedström.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.