Villabranden i Edsbyn ska ha startat på nedervåningen av huset, men varför är ännu oklart. Foto: Erik Wikén/SVT

Utredningen kring Edsbybranden nedlagd – inget tyder på brott

Publicerad

Polisutredningen kring Edsbybranden i början av september har lagts ned. Det finns inga misstankar om att ett brott begåtts.

Det är Helahälsingland.se som rapporterar om polisutredningen. Hur branden i villan i Edsbyn startade är fortfarande oklart. Den ska ha startat på nedervåningen av huset, men varför är okänt.

Emma räddade barnen från elden

Larmet om Edsbybranden kom tidigt på morgonen den 3 september. Larmet omfattade då en svårt brännskadad kvinna och flera barn. 

Villabranden i Edsbyn

I dag vet vi att sexbarnsmamman Emma Schols precis vaknat när hon upptäckte branden. Mot alla odds lyckades hon med hjälp av ett av barnen och en stege från en balkong rädda alla sina barn från det brinnande huset. 

– Hon är en krigare, det hon gjort för sina barn bevisar det och hon kommer inte släppa dem igen, har Emmas syster Sofie Engman tidigare sagt till SVT Gävleborg. 

Vårdas fortfarande på sjukhus

Emma Schols vårdas just nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har brännskador över hela kroppen, men de inre organen och ansiktet har klarat sig. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet