Karolina Lindekrantz är förundersökningsledare. Foto: TT/SVT

Åklagaren förtegen kring utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har förhört en av de tre män som är anhållna, misstänkta för människorov. Det säger åklagare Karolina Lindekrantz vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm, som är förundersökningsledare i fallet med försvunna Tova Moberg, till SVT Nyheter Gävleborg.

– De har fått försvarare utsedda av tingsrätten, säger hon.

Vid 14-tiden sa åklagare Karolina Lindekrantz att hon inte kunde säga något om förhören.

– När det kommer till mig från polisen så fattar jag vidare beslut om fortsatt anhållande, eventuell häktning, och så vidare, sa Karolina Lindekrantz, vid 14-tiden till SVT Nyheter Gävleborg

Fallet Tova Moberg

– Min del i den här pågående utredningen är det som rör personer, och eventuella beslut om husrannsakningar.

– Jag är inte direkt inblandad i det som nu sker i Hälsingland, där poliser söker efter den här 19-åriga flickan, säger hon.

En man förhörd

Vid 17.45-tiden uppgav Karolina Lindekrantz för SVT Nyheter Gävleborg att en av de tre männen har blivit förhörda. De andra två hade inte blivit förhörda under måndagen, utan förhör planeras till tisdag.

Försvarsadvokat Jakob Machuca säger till SVT att hans klient nekar till brott, och att han tycker att det är mycket jobbigt att vara inlåst och misstänkt för brott. Klienten har inte blivit förhörd än tillsammans med sin advokat.

På frågan om klienten har varit i närheten av den eventuella händelsen, svarar Machuca:

– Det är klart att min klient har berättat mer för mig än vad jag har berättat för media, men det är allt jag vill säga nu.

När det gäller fall med misstänkta människorov så är det alltid Internationella åklagarkammaren i Stockholm som utser åklagare. En av anledningarna är att fall med människorov inte sällan berör brott begångna i flera länder.

Se klippet för att höra vad polisens talesperson säger om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet