”Jag vill inte tänka på framtiden längre”

Uppdaterad
Publicerad

Abolfazal Jafari är en av alla flyktingar som kom till Sverige via Medelhavet hösten 2015. Han kom ensam för hela hans familj hade redan blivit dödad.

Idag lever Abolfazal Jafari i någorlunda trygghet i Gävle, men med hotet om utvisning flåsande i nacken.

– Efter mitt tredje avslag kan jag inte drömma längre, jag vill inte tänka alls på framtiden, berättar han.

Ändå hoppas han fortfarande på att det ska lösa sig på något vis, men enligt Migrationsverkets pågående bedömningar av säkerhetsläget i Afghanistan så har han inte tillräckliga skäl att stanna i Sverige.

– Migrationsverket säger att jag måste tillbaka till Afghanistan, där har jag inte bott sedan jag var tre år. Om jag tvingas tillbaka dit kommer jag att dö säger han.

8000 väntar på besked

Runt 8000 ensamkommande flyktingbarn väntar fortfarande på att få sina ärenden prövade. Migrationsminister Helen Fritzon har lovat att alla dessa ska ha fått besked innan årsskiftet, trots Migrationsverkets varningar om att det inte kommer att hinnas med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.