Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han var mitt allt” – Jennifers son Giovanni från Gävle sköts till döds i Vasastan i Stockholm 13 september. Hör henne i videon. Foto: Privat/SVT

Jennifers son sköts ihjäl i Stockholm: ”Finns inga ord”

Publicerad

19-åriga Giovanni från Gävle sköts ihjäl på öppen gata i Vasastan i Stockholm 13 september.

– Han var mitt allt, säger Giovannis mamma Jennifer.

Polisen larmades om skottlossning i Vasastan vid klockan 21 under onsdagskvällen 13 september. Han fördes till sjukhus, där han konstaterades avliden.

Mamma Jennifer stod i köket i Gävle och lagade mat sent på kvällen när hon fick besked om att Giovanni var skjuten.

– Polisen knackade på och berättade att min son var död. Det finns inga ord, säger Jennifer.

Giovanni har tidigare dömts för narkotikarelaterade brott. Han har varit placerad enligt LVU sedan ung ålder, och under den senaste tiden bott på SiS-hem.

Jennifer träffade Giovanni bara några dagar innan mordet. Han hade då nyligen släppts från SiS-hemmet och bodde i södra Stockholm. Enligt Jennifer hade Giovanni bestämt sig för att vända blad och att han hade brutit med kopplingar till den kriminella miljön.

– Han mådde bra. Han skulle jobba, ta körkort och bli läkare, säger Jennifer.

Uppmanar politiker till handling

Under valturnén ifjol fick Jennifer en pratstund med dåvarande statsministern Magdalena Andersson (S) om ungdomsbrottsligheten, vilket uppmärksammades medialt.

Efter mordet på sin son vill hon träffa regeringspolitiker. Enligt henne behövs det hårdare tag mot gängkriminaliteten.

– Magdalena har sagt att hon vill träffa mig igen. Jag skulle också vilja träffa partiledarna i regeringen. De kan inte låta det här gå vidare. De behöver sätta in militären, börja med drönarövervakning och kontroll i tunnelbanan. Jag skulle vilja träffa dem så att de förstår hur svårt det är att förlora ett barn, säger Jennifer.

Hör Jennifer berätta i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.