Hovrätten frikände alla tre pojkar för mord. Foto: Roger Nilsson/SVT grafik

JO utreder rättegången efter mordet i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Justitieombudsmannen utreder rättegången i fallet med den ihjälskjutne 24-åringen i Sätra i november i fjol. Detta då en av advokaterna anser att rättegången dragit ut på tiden onödigt mycket, samtidigt som tre pojkar under 18 år suttit häktade.

Pojkarna häktades i samband med dödskjutningen och satt häktade i ett halvår fram till att åtal väcktes. Därefter har huvudförhandlingarna genomförts med onödiga uppehåll, uppger en av advokaterna i anmälan. Bland annat gjordes långa uppehåll under förhandlingens gång, något som advokaten menar gjordes utan att försvaret fått ta ställning till det.

I tingsrätten dömdes två av pojkarna för mord och den tredje frikändes. Hovrätten frikände alla tre pojkar, då hovrätten ansåg att bevisningen inte räckte till för en fällande dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.