Joakim Brolin ställer ut bilder från spelmansstämmor på Häktet i Bergsjö

Uppdaterad
Publicerad

Under några års tid har fotografen Joakim Brolin fotograferat med storformatskamera på olika spelmansstämmor. Det har resulterat i projektet ”FOLK” som han nu visar han delar av på det nyöppnade galleriet Häktet i Bergsjö.

Joakim Brolin bor för närvarande i Bjuråker men har bott på många ställen i Hälsingland. Och många av fotografierna från projektet ”FOLK” är tagna på just spelmansstämmor i Hälsingland.

– Jag gillar att fotografera människor och på spelmansstämmor har jag hittat en ovanlig täthet med intressanta, spännande och nyfikna människor, säger Joakim Brolin.

Storformatskamera

Fotografierna är i svartvitt och kan upplevas som om de vore tagna för länge sedan. Och det är ingen tillfällighet, då Joakim Brolin har använt sig av en kamera som bygger på samma principer som de första kamerorna.

Det har aldrig varit svårt för Joakim Brolin att få folk att ställa upp på bild under projektets gång, någonting han till stor del tror beror på den ovanliga kameran.

– Ibland blir det till och med publik som står och tittar när jag fotograferar för de har aldrig heller sett det här förut.

Utställningen pågår fram tills 26 februari på galleri Häktet i Bergsjö.

Spana in delar av utställningen i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.