SMT investerar i anläggning för metallpulver Foto: Arkiv

Jobb till Sandviken när Sandvik satsar 200 miljoner på ny anläggning

Publicerad

Sandvik investerar omkring 200 miljoner kronor i en ny anläggning för tillverkning av finkornigt metallpulver i titan och nickel inom affärsområdet Sandvik Materials Technology, SMT.
– Vi bedömmer att vi behöver anställa 15-20 personer i Sandviken under de kommande åren, säger Ulrika Porath, talesperson Sandvik.

Anläggningen kommer att lokaliseras till Sandviken, med tillgång till titan från Sandviks egen försörjning och nära Sandviks center för additiv tillverkning. Den nya anläggningen beräknas tas i bruk under 2020, det skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

– Den här investeringen är betydande för vår framtida tillväxt och innebär att vi breddar vårt utbud av metallpulver till att omfatta i stort sett alla legeringsgrupper av relevans idag. Dessutom är den ett viktigt bidrag till Sandviks övergripande satsning på additiv tillverkning, säger Annika Roos, chef för produktområde Powder inom SMT.

Anläggningen kommer, enligt Ulrika Porath, vara högt automatiserad men ändå kräva en personalstyrka på upp till 20 personer.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer