Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen förstod vad som hände förrän vi såg allt blod och en tand som hängde” – säger Jesper Hansson, tränare för Hille/Åbyggeby IK J20. Foto: Arkiv

Juniorspelare från Gävle attackerades med klubba i ansiktet – utreds som grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under en juniorhockeymatch i helgen svingade en spelare i motståndarlaget en klubba rakt i ansiktet på 19-årige Hille/Åbyggebyspelaren Kid Andersson, som då satt i avbytarbåset. Spelaren är nu polisanmäld och händelsen rubriceras som grov misshandel.

Hille/Åbyggeby IK spelade i helgen match i J20-serien mot ett lag från Dalarna. Hille/Åbyggebyspelaren Kid Andersson sprutar vid en tekning vatten mot en motspelare från båset och får strax därefter en klubba svingad med full kraft i ansiktet.

SVT Gävleborg har varit i kontakt med Kids familj som avböjer intervju, men har delat med sig av en bild på skadan.

Varning för stark bild: Kid Anderssons skada. Foto: Privat

– Ingen förstod vad som hände förrän vi såg allt blod och en tand som hängde. Jag ringde direkt larmsamtal efter ambulans, säger Jesper Hansson, tränare för Hille/Åbyggeby IK J20.

Utöver polisanmälan ska disciplinnämnden i Dalarna även ta ställning till fallet. 

– Det förekommer vårdslösa slag inom hockeyn men det här var extraordinärt, Rolf Rickmo ordf Dalarnas ishockeyförbunds disciplinnämnd.

Motståndarlaget: ”Vi beklagar det inträffade”

Motståndarlaget skickar det här i ett mejl till SVT Gävleborg.

Till ansvariga i Hille/Åbyggeby IK

Tyvärr så inträffade en händelse som ledde till att en av era spelare skadades mycket allvarligt. Vi beklagar det inträffade, denna typ av beteende från en spelare är inget som vi som förening ställer oss bakom. Den aktuella spelaren är för närvarande avstängd från all verksamhet i föreningen.

Vi kommer under veckan, styrelse tillsammans med ledare att samtala med den aktuella spelaren och laget om det inträffade.

Vi inväntar återkoppling och utredning från distriktets disciplinnämnd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.